CAST

Het Gymgala is dit jaar aan zijn 22ste editie toe. Doorheen de jaren mochten we het publiek plezieren met gymnasten van wereldniveau en special acts boordevol plezier. Ook dit jaar hebben we heel wat in petto voor jullie. 

Belgische gymnasten

Toestelturnen meisjes

Ooit al Nina Derwael live aan het werk willen zien? Dit is je kans! Olympisch kampioene Nina Derwael (TK Sta Paraat Hassel) zal schitteren in alle drie de shows op het Gymgala. En ook de andere meisjes van Team BELGYM die geschiedenis schreven op de Olympische Spelen in Tokyo zullen aanwezig zijn om er een spetterende show van te maken. Lisa Vaelen (Gympies Keerbergen) werd onlangs 4de in de sprongfinale op het Europees kampioenschap in München en 6de in de sprongfinale op het afgelopen wereldkampioenschap in Liverpool. Je ziet Lisa terug in alle 3 de shows. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) komt in actie in show 2. Ook zij zette knappe prestaties neer op het afgelopen wereldkampioenschap in Liverpool, met een 15de plaats in de allroundfinale. In show 3 zien we Jutta Verkest (Gymflex) aan het werk, die als 16-jarige iedereen omver blies met een selectie voor de allroundfinale op de Olympische Spelen in Tokyo.

Toestelturnen jongens

Ook de jongens van Team BELGYM zien we schitteren op het Gymgala! Zowel Glen Cuyle (Gym Izegem) als Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) brengen een individuele oefening in alle drie de shows. Als sterke allrounder behaalde Luka een knappe 20ste plaats op het afgelopen wereldkampioenschap in Liverpool. Noah Kuavita (Silok Deurne) zou normaal ook in actie komen, maar kan omwille van een blessure jammer genoeg niet deelnemen. Uitkijken naar een hoog staaltje gymnastiek van onze jongens! 

Acro

Herenpaar Noah Geniar (Art Gym) en Seppe Bernaerts (Acro II Gym) turnden zich afgelopen jaar op het podium tijdens de World Age Group Competition in Bakoe, Azerbeidzjan. Met een knappe oefening mochten ze het brons in ontvangst nemen. Ook op de Flanders International Acro Cup in Puurs verbaasden ze het publiek en behaalden ze goud!

Tumbling

Tachina Peeters (Gymplus), Evi Milh (De Zeester), Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) wisten onlangs een knappe 5de plaats te behalen in de teamfinale op het wereldkampioenschap Tumbling in Sofia, Bulgarije. Daarnaast wist Louise Van Regenmortel ook individueel de finale te behalen, waar ze knap 8ste eindigt. Geniet van de verbluffende tumbling-skills van deze meisjes!

G-Gym

G-sporters Celine Ramaekers (Movimento vzw) en Sofie Bruyninckx (Movimento vzw) wonnen maar liefst elk 5 gouden medailles op de Special Olympics Belgium. Ze wonnen goud in de onderdelen balk, sprong, vloer en damesbrug. Met hun eerste plaats op de 4 toestellen wisten ze dan ook allround goud te bemachtigen. Hiermee wisten ze zich te plaatsen voor de Special Olympic World Games in Berlijn volgend jaar. Uitkijken naar de indrukwekkende act van deze toppers dus!

Internationale gymnasten

Joe Fraser (GBR) - Toestelturnen jongens

Op het afgelopen Europees kampioenschap in München (GER) wist Joe Fraser zich te kronen tot Europees kampioen in de allroundcompetitie. Eveneens wist hij het goud te behalen aan de herenbrug. Als kers op de taart haalde Joe Fraser met het Britse team de gouden medaille binnen. Na 3 Europese titels lagen de verwachtingen hoog voor Groot-Brittannië op het wereldkampioenschap in Liverpool (GBR), enkele maanden later. Na een sterke competitie wist hij met het Britse team het brons te pakken tijdens de teamfinale. We zijn zeer blij Joe Fraser te mogen verwelkomen op het Gymgala!

Naomi Visser (NED) - Toestelturnen meisjes

Een jaar vol knappe prestaties voor de Nederlandse Naomi Visser. Samen met het Nederlandse team behaalden ze op het Europees kampioenschap in München een sterke 4de plaats. Ook individueel scoort Naomi sterk. Zo weet ze zowel de allroundfinale, alsook de finale aan de damesbrug én de grondfinale te behalen. Op het wereldkampioenschap in Liverpool trekt ze deze lijn door en behaalt ze opnieuw alle 3 de finales. Haar sterkste toestel is grond, waar ze de 5de plaats behaalde tijdens de finale op het wereldkampioenschap. We kijken er naar uit om Naomi in de Lotto Arena te verwelkomen.

Tumbling - Denemarken, Azerbeidzjan & Groot-Brittannië

Wereldkampioen Kristof Willerton en Jaydon Paddock (GBR) kunnen niet wachten om hun talent op de tumblingbaan te laten zien op het Gymgala. Ze worden vergezeld door Martin Abildgaard (DNK), Mikhail Malkin (AZE) en Axel Duriez (FRA). Op het afgelopen WK Tumbling in Sofia, Bulgarije, lieten de jongens hun tumbling-skills zien. De wereldtitel ging naar Kristof Willerton. Axel Duriez werd knap 4de, gevolgd door Martin Abildgaard die 6de werd. Uitkijken naar deze toppers dus!

Allan Morante (FRA) - Trampoline

Allan Morante springt mee op het hoogste trampolineniveau in de wereld. Op het afgelopen Europees kampioenschap in Rimini, Italië, sprong hij zich naar de gouden medaille. Als Europees kampioen trok hij naar het wereldkampioenschap in Sofia, Bulgarije, en ook daar blonk hij uit. Hij kroonde zich tot vice-wereldkampioen. Geniet van zijn verbluffende trampoline-act!

Naast onze Belgische en internationale toppers mag je je uiteraard ook verwachten aan verbluffende special acts! 

Inschrijven nieuwsbrief


Twitter wordt geladen